Търсене в сайта

Комисията за регулиране на съобщенията и Висшето училище по телекомуникации и пощи подписаха меморандум за сътрудничество

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров и  ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. д-р Миглена Темелкова, подписаха днес меморандум за сътрудничество между двете институции.

Фокусът на меморандума е насочен към развитието на иновативни и интердисциплинарни образователни продукти в областта на телекомуникациите с цел придобиване на нови знания и практически умения и създаване на възможности за професионална реализация на студентите.

Документът предвижда сътрудничество в разработването на учебни програми в областта на телекомуникациите, участие на експерти от практиката в обучителния процес на ВУТП и съвместно организиране и участие в дискусии и образователни форуми.

Председателят на КРС беше гост и при откриването на новата учебна година във ВУТП.

„Това училище винаги е било важен източник на специалисти за икономиката на нашата държава, затова пожелавам попътен вятър на завършващите и успех на първокурсниците и останалите студенти“, каза в своето обръщение г-н Иван Димитров, който връчи и дипломите на абсолвенти в специалност „Телекомуникации“.