Търсене в сайта

Над 400 заявления постъпиха в КРС за издаване на разрешения за аналогово радиоразпръскване на телевизионни сигнали

 

 

 

Над 400 (407) заявления от 16 кандидата постъпиха в Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ за издаване на разрешения за аналогово радиоразпръскване на телевизионни сигнали в рамките на определения от комисията срок.

 

В законоустановения срок заявления за издаване на разрешения са подали следните кандидати: „Евроком България” ЕООД, „ТВ 2” ЕООД,  „Балкан Българска Телевизия” АД, „РЕ-ТВ” ЕАД, „Вест-ТВ” ЕАД, „ТВ-7” ЕАД, „М.САТ” ЕООД, „Р.Д.-ТВ” ЕООД,      „България Кабел ТВ” ООД, „Статис” АД, „Евроком национална кабелна ТВ” ООД,   „Телекабел” АД, СД „Вис Виталис – Самарски и Сие”, „Михайлов ТВ” ООД, „ТВ Европа”АД и “Агенция Нова- М” ЕООД.

 

Списъкът с кандидатите е подаден към Съвета за електронни медии, който съгласно приетите правила и установените законови изисквания, следва да даде становище дали кандидатите са регистрирани по реда на Закона за радиото и телевизията /ЗРТ/.

 

Междувременно постъпилите документи се проверяват и за съответствия с останалите изисквания на процедурата. В случай на непълноти и нередовност, съответният кандидат ще бъде уведомен, за да предприеме действия по тяхното отстраняване в 7-дневен срок от получаване на уведомление.

 

Кандидатите следва да притежават регистрация с общ (политематичен) или специализиран профил по смисъла на Закона за радиото и телевизията и 24-часова продължителност на програмата. Разрешения няма да се издават на лица, които вече притежават такива с национално покритие или за населеното място, за което кандидатстват.

 

Комисията публикува на страницата си в Интернет информация за наличния свободен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез електронни съобщителни мрежи за наземно аналогово радиоразпръскване на телевизионни сигнали и обяви 102 свободни честоти за 58 населени места на територията на цялата страна.

 

Правилата и обявените честоти по градове са публикувани в интернет страницата на КРС.